vrijdag 27 april 2012

Koninklijke appelDoor gezondheidsprolblemen heb ik langere tijd niets van me laten horen maar nu ben ik weer volop aan het werk en hard mijn best aan het doen om de achterstand in te halen.

Daarnaast heb ik de afgelopen tijd aan een heel bijzonder project gewerkt. Op uitnodiging van de Beeldentuin in Garderen heb ik een koninklijke appel (maat 110cm bij 90 cm ) beschilderd. Deze zullen deze zomer in de Beeldentuin in Garderen te bezichtigen zijn  tijdens het 4e Veluws Zandscultpturenfestein waarna zij zullen worden geveild voor het goede doel (prinses Margrietfonds) Het thema was de geschiedenis van het Nederlandse Koningshuis.
Vanwege het formaat heb ik hem in de tuin beschilderd in een partytent


De titel van mijn appel is: Kinderen van de troon

Daar mijn hart ligt bij het portretteren was er voor mij geen twijfel over dat ik van deze appel een “portretappel” wilde maken. Ik heb vijf generaties troonopvolgers geschilderd in hun kindertijd ( Prinses Wilhelmina, Prinses Juliana, Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander op de arm bij zijn vader Prins Claus en Prinses Amalia). Het jonge, prille en onbezorgde aspect sprak mij daarvan erg aan.


Ik heb gekozen voor een sepia kleur die neigt naar het oranje om het onderwerp Oranje tot zijn recht te laten komen maar niet te nadrukkelijk. En daarnaast vind ik dat de nostalgische uitstraling van Sepia mijn ontwerp goed tot zijn recht laat komen.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tot slot nog een youtube filmpje waarop je een beter beeld krijgt van de gehele appel. Het achtergrondgeluid is de regen
 
http://www.youtube.com/watch?v=0eJtSpDEqSg